Tuesday, May 8, 2007

Nickel Creek - Nickel Creek, Why should the Fire Die (2000, 2005)

Definisjonen på en fin kveld her hjemme:
Det er sommer og sola holder på å gå ned over sjøen. Jeg sitter på brygga ved elva og er litt sliten etter å ha brukt dagen på å leke i vannet. På Ipoden surrer en sang av Nickel Creek [Allmusic Link].

Nickel Creek var en sensasjon da de ga ut sitt første album "Nickel Creek" i 2000. Unge, gode og med fantastisk sans for harmoni, musikalitet og følelser. Bluegrass er en generellt vanskelig sjanger å rotfeste seg i. Vanskelig å få publikum og vanskelig å spille. Nickel Creek klarer alt dette med bravour. De er unge og har appell, og som sagt utrolig fine sanger. Arrangemangene er fine og lette, det blir aldri tungt å høre på Nickel Creek. Bandet består av tre ungdommer fra California ved navn; Sean Watkins, Sarah Watkins og Chris Tile. Chris som fra før av hadde god kontakt med Alison Krauss fikk henne til å produsere det selv tittulerte albumet. De fikk gode kritikker og albumet er i min mening et av de beste bluegrass albumene som noen gang er gitt ut. Melankolsk og musikalsk, med perfekt oppbyggning og sammensettning. Albumet ble fulgt opp av "This Side" i 2002, dette også produsert av Alison Krauss, albumet favnet større og bredere, og du kan godt høre innflytelser fra rock, jazz og klassisk. Dette albumet er også dessidert mye mer progressivt og flyter litt bort fra Bluegrassen. I 2005 gikk bandet sammen med Tony Berg og Eric Valentine for å lage platen "Why should The Fire Die". Her har bandet gått nesten bort fra Bluegrass og over til Rock i indielandskap.

Grunnen til at jeg elsker Nickel Creek er enkel, de er så enkle å elske. Ihvertfall hvis du liker melankolske arrangemang og tekster. Mine favoritt sanger er kanskje litt triste, men her kommer en liste:
"The hand Song"
"The House of Tom Bombadil"
"The lighthouse's Tale"
"Jealous of the Moon"
"Tomorrow is A Long Time"
"Out of The Woods"
"Sweet Afton"

Bandet annbefales sterkt til alle som liker bluegrass, folk eller rett og slett fin musikk.

Hjemmesiden til Nickel Creek
Allmusic link til "Nickel Creek" (Med annmeldelse)
Allmusic link til "Why should The Fire Die?" (Med annmeldelse)
Rapidshare link "Nickel Creek"
Rapidshare link "Why should The Fire Die?"

No comments: