Wednesday, May 2, 2007

Motorpsycho - Phanerorythm (2001)

I 2001 var det mye som skjedde. Noe av det viktigste var kanskje utgivelsen av noe som skulle starte en stor diskusjon i Norsk medium. Motorpsycho [Allmusic Link] har bestandig vært viktig i Norsk rock og etter min mening er de utrolig undervurderte. Derfor var det så bra når de kom med Phanerorythm i 2001. Dette var lett tilgjengelig rock for folket. Alle kun plutselig like Motorpsycho. Grunnen til at jeg sier at de startet en diskusjon var fordi de laget like greit en bølge med softcore rocke band som feks "Euroboys"

Plata starter med den nydelige "Bedrom Eyes" som er skrevet av Sæther. Videre kommer litt mer rocka musikk. Det er to sanger jeg liker å peke ut på dette albumet som står fram som så geniale at det er vanskelig å få sagt det. Det er "When you're Dead" "Landslide" og "Go to California", og nei det er ikke Fleetwood Mac - Landslide:)

"When you're Dead" er forresten skrevet av Gebhardt og hinter kraftig frampå hvilken retning han ville gå videre. Dessverre for oss alle sluttet han et par år senere (2005). Her finner du banjo og fraser som "Everything is great when you're dead, there are people around you and flowers in your bed" litt surealistisk men utrolig fint og søtt. "Go to California" er den låten av disse som har mest trøkk og kanskje stemmning. Helt klart inspirert av 60/70 talls rock fra california med flerstemt sang og blokkfløyte som krydder. Den understreker også den gode komplinja Motorpsycho har. Et godt kjøp nå som vi nærmer oss varmere temperaturer og vi skal sitte ute å sole oss.



Innhold:
Bedroom Eyes
For Free
B.S.
Landslide
Go To California
Painting the Night Unreal
The Slow Phaseout
Blindfolded
When you're Dead




No comments: