Monday, July 9, 2007

The Doors - The Doors (1967)

60 tallet, sex drugs & rock and roll.

The Doors [Allmusic Link] er kanskje favorittbandet mitt fra denne epoken sett bort ifra The Beatles. De spilte en blanding av psykedelisk rock og blues. Frontet av den karismatiske Jim Morrison på vokal (og en del hallusigerende stoffer) var de et av de store bandene på 60 tallet.
Albumet "The Doors" kicker igang med "Break on Trough (to the other Side)" noe som også ble en av de store hittene på 60 tallet og skulle senere bli brukt i flere filmer. Men kanskje den mest berømte sangen fra dette albumet er "The End" som du nesten må ha hørt i en eller annen setting. Mest kjent fra filmen "Apocalypse now". Blandingen av tynne gitarriff, groovy bass og en del brilliante tromme og orgel riff backet opp vokalen til Jim Morrison perfekt og albumet ble raskt en klassiker.
Innhold:
Break on Trough (to the Other side)
Soul Kitchen
The Crystal Ship
Twentieth Century Fox
Alabama Song (Wiskey Bar)
Light My Fire
Back Door Man
I Looked at you
End of the Night
Take it as it Comes
The End


Mine favoritter er "The Crystal Ship", "Alabama Song (wiskey Bar)" og "The End". Alle disse sangene og flere til fra dette albumet viser The Doors på sitt absolutt beste og kanskje mest sobre. Har du ikke dette albumet i samlingen din så kan du springe til nærmeste platebutikk å kjøpe den nå!
Allmusic link til Plata (med annmeldelse)
Rapidshare Link

No comments: